Penceritaan tanpa suara, bermadah pujangga di malam buta

Saturday, 2 April 2016

Dah masuk April dah!

Hai, sekejap betul masa berlalu. 

Waktu menulis ni , dah masuk 2 April dah. Semalam, lepas dapat baucer Buku 1 Malaysia tu, kononnya pergi lah ke Popular Book Store dekat AEON Shah Alam.

Nilaian voucher tu RM250, maka pilihlah buku-buku yang berkaitan dengan subjek yang sedang study iaitu Psikologi . Maka dapatlah buku tentang Body Language. Kalau dulu ,masuk kedai buku punya lah excited semacam. Tapi sekarang nafsu macamtu dah tak ada pulak. Entah kenapa, adakah faktor umur, kemampuan untuk membeli kah?

Lepas dah pilih-pilih buku, ada juga buku untuk anak, stationery seperti ink printer, A4 paper. Sampai kat kaunter nak bayar, cashier kata hanya buku dan majalah saja yang boleh diredeem. Alahai ,iye ke.. Frust betul masa tu. Boleh nampak lah diraut wajah ku ini. Lepas tolak item yang BUKAN buku makan tinggal la buku dengan harga total RM87. Nak bagi RM100 voucher nanti burn pulak RM13 tu, jadi ku ambil keputusan , pakai voucher RM50 dan cash RM37. 

Aduhai, dari plan tak nak pakai duit langsung, jadi terpakai pulak. Kecewa betul rasanya. 

Ada lagi RM200, aku perlu gunakan sebaiknya lepas ini. Pilih item yang boleh diredeem sahaja. 

No comments:

Post a Comment